How to: Eye make up without brushes

              


    Λοιπόν, η σημερινή ανάρτηση είναι η απάντηση στην φίλη μου Αναστασία, η οποία δεν πολυασχολείται με το μακιγιάζ και με ρώτησε πώς μπορεί να χρησιμοποιεί παραπάνω από μια σκιά χωρίς πινέλα. Στην αρχή της είπα ότι δεν νομίζω πως γίνεται. 
                     Κακώς.
    
                     Πολύ κακώς. 
 Διότι ξέχασα πως ακόμα κι αν δεν έχουμε πινέλα, έχουμε πάντα τα δάχτυλα μας.
Σε γενικές γραμμές μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τα δάχτυλα μας σχεδόν για τα πάντα στο μακιγιάζ. Για τα μάτια, έχουμε την αντιστοιχία: 
Παράμεσος και μεσαίο δάχτυλο: πινέλο τοποθέτησης σκιάς 
Μικρό δάχτυλο: πινέλο σβησίματος σκιάς και πινέλο για λεπτομέρειες.
Μπορούμε ακόμα για να τοποθετήσουμε σκιά στην κάτω και πάνω γραμμή να χρησιμοποιήσουμε μπατονέτες.
    Πώς έκανα λοιπόν εγώ ένα μακιγιάζ ματιών χωρίς πινέλα? 
Για αρχή προετοιμάζουμε τα βλέφαρα μας, διαφορετικά θα κάνουν " στάμπες" οι σκιές και δεν θα σβήνουν. Αν δεν έχετε πινέλα φαντάζομαι πως δεν θα έχετε ούτε βάση σκιάς. Αν έχετε χρησιμοποιείστε την, αλλιώς βάλτε απλά λίγο concealer ή foundation, κάνει την ίδια δουλεία. Και στις δύο περιπτώσεις σετάρετε το με πούδρα ή ματ σκιά στο χρώμα του δέρματος, την οποία θα απλώσετε σε όλο το βλέφαρο. Έπειτα, εγώ χρησιμοποίησα  2 σκιές από την παλέτα της Sleek I-divine Au naturelle:

  
Τα χρώματα είναι το taupe ( η χρυσή πάνω ) και η mineral earth (η καφέ κάτω ) .
Εγώ προτείνω να αρχίσετε με γήινα χρώματα και αφού εξασκηθείτε λίγο να πάτε σε πιο έντονες αποχρώσεις. Βέβαια, αν θέλετε να χρώμα στην κάτω γραμμή  μπορείτε να το εφαρμόσετε με μια μπατονέτα για να είστε σίγουρες πως δεν θα μουτζουρωθείτε. 
Έπειτα λοιπόν, έβαλα σε όλο το κινητό βλέφαρο την χρυσή σκιά με το μεσαίο μου δάχτυλο. Στη συνέχεια έβαλα με τον παράμεσο την καφέ σκιά μόνο στην εξωτερική γωνία του ματιού, κι με πολύ απαλές κινήσεις έσβησα ταμποναριστά τις δύο σκιές μεταξύ τους και έπειτα τις άκρες τους προς τα πάνω. Μετά άπλωσα κάτω από το φρύδι μια λευκή ματ σκιά και με μια μπατονέτα άπλωσα την καφέ σκιά στην κάτω γραμμή και τοποθέτησα τη χρυσή σκιά στο δάκρυ του ματιού (τα οποία ξέχασα να φωτογραφίσω) και ολοκλήρωσα με μάσκαρα. 
Και είχα αυτό το αποτέλεσμα: 
Ελπίζω να σας άρεσε το μακιγιάζ που δημιούργησα χωρίς πινέλα και να σας βοήθησα! 

  
xxx, 
Μάγδα 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις